6 leden hebben hun reanimatie certificaat behaald

Op donderdag 9 maart hebben 6 leden van onze buurtvereniging de training reanimatie en AED gevolgd. In 2020 is ons een AED geschonken door de Rabobank. Sinds die tijd bestond bij het bestuur de wens om een training voor onze leden aan te bieden. Door Corona heeft dit even op zich laten wachten. Door een gulle bijdrage van Univé hebben we onze leden nu tegen een sterk gereduceerd tarief aan de cursus kunnen laten deelnemen.

De avond begon met algemene theorie, waarbij de cursisten werd uitgelegd wat het reanimatie protocol is. Hierbij werd ook regelmatig teruggekeken naar hoe het “vroeger” ging. Het is belangrijk om bij de tijd te blijven, want veel handelingen die vroeger aangeleerd zijn, zijn tegenwoordig niet meer van toepassing of zelfs niet meer gewenst.

Na de theorie werd het tijd voor de praktijk. In groepjes van 3 werd er geoefend met het aanspreken van het slachtoffer, het luisteren naar de ademhaling en het inschakelen van hulp van omstanders om 112 te bellen.

Na deze oefening was het weer tijd voor een stukje theorie: het reanimeren, wat daarna weer in de zelfde groepjes geoefend werd. Leuk weetje: het reanimeren gaat op het tempo van het liedje “Staying alive”. Hierna kwam het beademen aan bod. Op deze manier werd de oefening steeds verder uitgebreid.

Toen het hele reanimatie protocol uitgelegd en geoefend was, werd het tijd voor theorie over de AED. Eigenlijk is het gebruik van de AED heel eenvoudig: hij leidt de gebruiker zelf door de juiste stappen heen.

Ondanks het serieuze onderwerp werd er ook genoeg gelachen. We kijken dan ook weer terug op een geslaagde activiteit. Rest ons alleen nog om cursusleidster Tineke Meijer te bedanken voor het geven van de cursus en Univé te bedanken voor hun bijdrage in de kosten.

Laat een reactie achter